9 toepassingen van aluminiumfolie die je nog niet kende

Advertentie

Iedereen heeft aluminiumfolie in de keuken. Het zou vreemd zijn als dat niet zo was; het is heel handig. We gebruiken aluminiumfolie om eten te bereiden in de oven, op de grill of om dat nadien op te bergen in de koelkast. Daarom hebben we het altijd in huis. Maar je kunt aluminiumfolie voor veel meer dingen gebruiken dan alleen in de keuken. Je kunt heel spannende dingen doen met dit materiaal. Je zult snel merken dat aluminiumfolie cruciaal is in je leven. Hieronder vindt je 9 toepassingen van aluminiumfolie die je leven gemakkelijker maken.

Advertentie

1. Verfbak afdekken met folie om hem gemakkelijker schoon te maken
Verfrollers schoonmaken kan lastig zijn, daarom kopen de meesten van ons wegwerpbeschermers of plastic bakjes. Maar dat is duur en slecht voor het milieu. Als je gewoon een verfbakje bekleedt met aluminiumfolie, kan dat even goed werken. Je hoeft het folie alleen in het bakje drukken . Gebruik je vingertoppen en palmen, je nagels kunnen de folie doorprikken. Vouw het folie over de randen van het bakje en plooi hem op zijn plaats.

Giet de verf erin en maak de roller klaar voor gebruik zoals gewoonlijk. Giet wanneer je klaar bent de overtollige verf terug in het blik, haal het beschermende folie eruit en gooi dat op de correcte wijze weg. Je zult nu op de lange termijn geld besparen omdat je niet elke keer een nieuw plastic verfbakje hoeft te kopen.

2. De zool van een strijkijzer schoonmaken
Stel je hebt een belangrijke vergadering. Je bent er helemaal klaar voor, maar merkt dan een klein plooitje in je kleding. Het klinkt eenvoudig: je doet je overhemd uit en strijkt het. Maar wat als je strijkijzer vol aanslag zit? Dan heb je een probleem. Gelukkig is deze situatie nog niet voorgevallen, en zelfs als het gebeurt, dan vind je de oplossing in je keuken. Rol een balletje van aluminiumfolie en wrijf dat over het oppervlak van het strijkijzer. Het vuil van het hete oppervlak zal in een oogwenk verwijderd zijn. Misschien komen er wat krasjes op, maar dat is een kleine prijs die je betaalt voor je reputatie.

LEES OOK  Dankzij deze super handige tip zijn jouw vergeelde hoofdkussens straks weer stralend wit!

3. Aluminiumfolie in de wasmachine/droogtrommel
Aluminiumfolie in je wasmachine of droogtrommel doen, veroorzaakt geen schade aan de machines. Nu wil je natuurlijk weten waarom je dat moet doen. Wel, er is een heel goede reden voor. Een bal aluminiumfolie zorgt dat je kleren niet meer statisch zijn na het wassen. De folie absorbeert de statische elektriciteit. Wil je de truc met het aluminiumfolie eens proberen? Maak dan drie ballen folie ongeveer ter grootte van je hand. Doe je natte kleren in de droogtrommel, zet de machine op hetzelfde programma als normaal en doe de ballen erin. De ballen kunnen meerdere keren gebruikt worden dus je moet ze niet weggooien na een wasbeurt. Als je de ballen goed samengedrukt hebt, kun je ze zes maanden gebruiken.

Ontdek op de volgende pagina nog meer met aluminiumfolie kunt doen.

Pagina 1/3

Advertentie
Advertentie