De kans is groot dat jij een van de grootste fouten maakt met jouw vuile was

Advertentie

Als het gaat om het doen van huishoudelijke klusjes, is er vaak een uitgebreide lijst om ons bezig te houden. Het lijkt misschien alsof iedere kamer altijd gestofzuigd moet worden terwijl de ramen een wasbeurt kunnen gebruiken en de lakens verschoond moeten worden. Hoewel het doen van de was misschien niet past bij ieders idee van een leuke tijd kan het een heerlijk gevoel zijn om kleding aan te trekken die lekker fris ruikt en perfect zacht aanvoelt. Toch is de kans groot dat jij zoals velen de grootste wasfout maakt. Welke dat zijn ontdek je hieronder.

Advertentie

Kleding in wasdroger
Velen van ons gebruiken droogtrommel doekjes als onderdeel van de wasroutine. Deze werken geweldig voor het lekker zacht maken van onze kleding. Deze prachtige uitvinding zit echter onder de vette of stearinezuren die bomvol zitten met allerlei chemicaliën en geurstoffen, allemaal ontworpen om ons dat lekkere, plezierige gevoel te geven. Wanneer ze in de droger worden gedaan, smelt de hitte van de machine de coating die voorzien in van allerlei chemicaliën van de doekjes en plakt dit aan onze kleding. Hierdoor voelen ze zacht aan en wordt de statische elektriciteit verminderd.

LEES OOK  Dit is de beste manier om je oven schoon te maken

Zijn ze het wel waard?
Hoewel velen van ons in de loop der jaren naar de droogtrommeldoekjes hebben gegrepen lijkt het erop dat ze misschien niet zo goed zijn als we ooit dachten. Vele merken hebben ons jarenlang alles verteld over de voordelen van droogtrommeldoekjes en hoe ze onze wasdroger ervaring voor altijd zullen veranderen, maar wat als ze meer kwaad doen dan goed? Is het idee van zachte kleding echt het risico waard? Zo is het; als je droogtrommeldoekjes gebruikt maak je waarschijnlijk de grootste wasfout ooit. Op de volgende pagina lees je welke fouten je nog meer met je was kan maken.

Pagina 1/2

Advertentie
Advertentie