Deze Corona weetjes kende je nog niet. Wij stonden versteld!

Advertentie

Het nieuwe coronavirus, oftewel het 2019-nCoV-virus, heeft in veel landen toegeslagen. Dit Wuhan coronavirus hoort bij de familie coronavirussen die schadelijker zijn, net als SARS en MERS. Naar schatting krijgt 25 procent van de besmette mensen ernstige klachten, zoals luchtwegklachten, koorts, hoesten en benauwdheid.

Advertentie

We weten als best veel over deze virus het is al een tijd hier in ons land. Echter sommige weetjes die wij hieronder hebben beschreven weten nog heel veel mensen niet. Nu de regels aangescherpt worden is het toch van belang om bewust om te gaan met deze Corona virus.

LEES OOK  Deze 8 dingen weet jij vast niet over je bloedgroep!

1. Het coronavirus kan tot een dag overleven op een aangeraakte deurklink. Deze en andere nieuwe feiten komen van viroloog Raoul de Groot, die al meer dan 35 jaar onderzoek doet naar coronavirussen. Tijdens een pop-up lezing aan de Universiteit Utrecht geeft hij de laatste updates over de uitbraak van de COVID-19, ook wel het coronavirus, ook wel SARS-CoV-2 genoemd. Op de volgende pagina leest u de andere feiten die volgens ons het vermelden waard zijn.

Pagina 1/2

Advertentie
Advertentie