Dit handige middeltje laat roestvrij staal (RVS) weer blinken als nooit tevoren!

Advertentie

RVS schoonmaken is nooit een leuk klusje. Als je het schoonmaakt lijkt het net alsof de vlekken alleen maar erger worden. Zo kan bijvoorbeeld je fornuis er alleen maar vetter uit gaan zien.

Advertentie

Ook kinderhandjes op het sanitair zorgt voor vlekken op het roestvrij staal en dat krijg je er niet zo makkelijk weer af. Gelukkig hebben wij een simpele tip zodat het RVS weer gaat glanzen als nieuw! Je kan dit schoonmaakmiddel zelf maken en het mooie ervan is dat je er maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Bekijk wat je nodigt hebt op de volgende pagina.

Benodigdheden:
– Baking soda (let op dat dit zuiveringszout is!)
– Een fles vloeibare zeep
– Flesje glycerine (verkrijgbaar bij drogist of apotheek)

LEES OOK  Weg met onkruid! Dankzij de tips van deze tuinman ziet uw tuin er straks weer prachtig uit.

Zo maak je het:
Meng driekwart kopje zuiveringszout met een kwart kopje vloeibare zeep en een theelepeltje glycerine. Goed roeren tot je een smeuïge pasta hebt.

Gebruik:
Doe een klein beetje pasta op een doekje en poets hiermee je sanitair en roestvrijstalen pannen mooi schoon. Kijk wel uit met gelakte en aluminium oppervlakken of oppervlakken die snel krassen.

Vingerafdrukken op je afzuigkap of fornuis kun je snel wegpoetsen met een beetje olijfolie. Doe wat olijfolie op een keukenpapiertje en wrijf de vette vingerafdrukken er zachtjes af.

Advertentie

Advertentie