Dit is de reden waarom toiletten altijd wit zijn

Advertentie

Het lijkt misschien een goed idee om donkergekleurde toiletten te maken om eventuele vlekken te verdoezelen als we de badkamer gebruiken. Toch zijn de meeste wc’s zuiver wit, wat lijkt op een verdubbeling van je schoonmaakwerk. We vonden dit logischer dan het klinkt. Daarom hebben wij de belangrijkste factoren ontdekt waarom de meeste mensen thuis witte toiletten hebben en natuurlijk zijn wij bereid om deze kennis met jullie te delen.

De voornaamste reden waarom toiletten wit zijn, is omdat porselein wit is. Het is goed, zwaar en stevig materiaal. Na het bakken wordt het oppervlak glasachtig, waterdicht en vlek bestendig. Op deze manier zijn de toiletten gemakkelijker schoon te maken, ondanks het feit dat ze wit zijn.

LEES OOK  HEKSENKAAS® imitatie recept, met minder calorieën en gewoon net zo lekker

Advertentie

Wit staat ook voor reinheid, en het maakt het gemakkelijk om vuil te zien. Witte toiletten zijn ook goedkoper dan gekleurde toiletten, en ze zorgen voor een moderne esthetiek. Volgens de kleurentheorie hebben tinten op verschillende manieren invloed op onze emoties. Hoewel er culturele of kunnen zijn van man en vrouw in de manier waarop we kleuren waarnemen, wordt wit meestal geassocieerd met veiligheid en zuiverheid. Daarom worden badkamers en ziekenhuisafdelingen meestal wit geschilderd. Het geeft de indruk van een steriele ruimte. Lees verder op de volgende pagina waarom toiletten bijna altijd wit zijn.

Pagina 1/2

Advertentie
Advertentie