Heerlijk! Maak in 4 minuten een geroosterde cranberrysaus

Advertentie

Dit is de echte klassieke cranberrysaus. Lekker bij gebraden kip, kalkoen en eend. Want tijdens de kerstperiode heb je het al druk genoeg om te koken, alles te versieren en ervoor te zorgen dat iedereen op elk moment iets kan drinken, zo blij dat je deze saus in 4 minuten kunt maken!

Advertentie

Bespaar alle andere tijd. De truc is om een ​​ovenschaal gevuld met cranberries (340 g), pitloze blauwe druiven (280 g) en 60 ml ahornsiroop 4 minuten in de heetste oven onder de grill te plaatsen. Dit maakt de saus heerlijk. Voordat je de ovenschaal in de oven zet, strooi je wat peper, zout en kaneel over de bessen en voeg 2 takjes rozemarijn toe.

LEES OOK  Ze stopte de munten in een zak met water en hing ze de hele zomer in haar tuin. de reden? Goed om te weten!

Haal de bakplaat uit de oven en doe de geroosterde cranberries in een kom. Sprenkel wat olijfolie (1 eetlepel) en rode wijnazijn (1 eetlepel), roer en je kunt kruiden! Als er de volgende dag nog iets over is, is de saus in yoghurt of granola bij het ontbijt ook heerlijk.

Advertentie

Advertentie