Inbraak voorkomen? 9 handige tips die iedereen kan toepassen!

Advertentie

Het aantal inbraken is voor het eerst in jaren weer gestegen. Vooral in de wintermaanden slaan inbrekers toe. Wij geven je daarom graag een paar handige tips om inbraak bij jou thuis te voorkomen. De echte inkoppers zoals deuren op slot doen, ramen dicht, geen sleutels onder de deurmat etcetera slaan we even over. Wij geven je tips waar even niemand aan heeft gedacht mar toch makkelijk zijn toe te passen.

Gebruik tijdschakelaars
Zet de verlichting op tijdschakelaars en doe dat op verschillende plekken in huis, zoals de woonkamer, de keuken en de slaapkamer. Stel ze verschillend af, dus laat eerst de lamp in de keuken branden, daarna ook in de woonkamer. Laat het licht op verschillende momenten uitgaan. Een inbreker die twee keer langs loopt, ziet dan het licht op verschillende plekken branden en denkt dat er mensen thuis zijn. De gordijnen moeten natuurlijk dicht zijn, anders ziet een inbreker dat er niemand is.

LEES OOK  Gooi je bananenschillen niet weg! Ontdek hier waarom

Advertentie

Zet je containers of ladder weg of vast
Inbrekers gebruiken vaak je container of ladder om binnen te komen. Zet je ladder en vuilcontainers daarom buiten bereik. Of zet ze vast met een slot. Op de volgende pagina lees je de overige tips die inbrekers uit je woning houden.

Pagina 1/2

Advertentie
Advertentie